måndag 10 september 2012

Examensarbetet begins

Idag har vi haft heldag med uppstart inför examensarbetet. Det var det mest meningslösa jag varit med om, först två timmars föreläsning på förmiddagen där föreläsarna pratade om saker som vi redan visste. Exempel hur man skriver akademiskt, vilket jag tror att vi efter tre år på universitet kan, det känns som om vi vid det här laget vet hur man skriver en akademisk text. Summan av förmiddagen får därmed betyget onödig och jag ångrar jag gick dit. 

Lunchen som blev längre än väntat kan jag inte annat än att ge betyget mycket godkänt, god mat och gott sällskap! 

Eftermiddagen spenderade vi med matematikinstitutionen (som vi ska skriva för), där vi först hade två timmar lika meningslöst föreläsande som på förmiddagen. Två timmar metod som endast gick ut på hör och häpna, hur man skriver en akademisk text (!) samt att man i sådana texter inte får vara personlig, utan det ska vara faktabaserat. No kidding, de har vi aldrig hört förrut? Därefter kommer vi till dagens mest relevanta skolgrej, vi fick viktiga papper och gick igenom lite allmänna grejer sådär. Sedan fick vi veta vilka handlednings grupper och vilken handledare vi fått. Ännu en positiv sak hände denna meningslösa dag, jag å H fick den handledare vi hoppats på att få, så nu ska G handleda oss och det känns bra, för hon är bra! Vår handlednings grupp består förutom oss av en annan grupp med två tjejer (T&J) och sedan Montana med följeslagare (som åker till barbados) och inte kommer vara med oss nått. Så vi vet redan nu vilka som ska opponera på oss och vilka vi ska opponera på, känns bra med en liten och nätt grupp med trevliga tjejer och bra handledare. Summan av eftermiddagen: två värdelösa timmar och en riktigt bra sista halvtimme. 

Lite stressigt känns att PM 1 ska in redan 2 november, då ska vi kommit på både inledning, frågeställning och annat som ska skrivas ner på cirka två a4-sidor. Jaja, nu är semestern över. Bara att köra på, gasen i botten (och så lite vin på de) så blir de en bra höst!

/ Mvh, en aningen gnällig student från de småländska skogarna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar