Så här kommer receptet:
Silverkaka (eller som jag kallar den, favoritkaka):
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kallt vatten
Kräm: (jag brukar göra kräm x2 eller x3, för att få så det räcker både över och emellan)
100g smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
kokos till garnering
Gör såhär:
Vispa ägg och socker pösigt. Rör i vattnet, blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Grädda nederst i ugnen i 175 grader ca 35 minuter.
krämen:
smör, socker, äggula(or), vaniljsocker kokas på svag värme (måste vara svag värme) i cirka 20 minuter.
Låt kakan svalna, dela den sedan på mitten och bred hälften av krämen på botten, lägg sedan på "locket" och häll resten av krämen ovanpå och garnera därefter med kokosflingorna och låt kakan stå tills krämen svalnat/stelnat.
Lycka till!
Det var så sjukt mycket mumms! Förväntar mig denna vid fler tillfällen :)
SvaraRadera